Excursie: De schatzoekers

Op Ecopark De Limes in Alphen aan den Rijn wordt op een van de modernste manieren afval gescheiden ingezameld. Op die manier kan het afval goed gerecycled worden. Dat zorgt voor een beter milieu en bespaart grondstoffen en geld.

De schatzoekers op Ecopark De Limes worden blij van alle schatten die daar door de bewoners van Alphen aan den Rijn worden ingeleverd. Zij zien het afval niet als afval, maar als waardevolle schatten waarmee weer nieuwe dingen gemaakt kunnen worden.

Na deze les weten de kinderen in de Gemeente Alphen aan den Rijn dat afval nog gebruikt kan worden als grondstof. Ze weten hoe ze afval moeten scheiden, kunnen hergebruiken of kunnen voorkomen. Ze maken kennis met het Ecopark als plek waar je afval gescheiden kunt inleveren.

De les bestaat uit een voorbereiding op school, een actieve les op het Ecopark en een verwerkingsles terug op school.

 

Locatie & tijd

Deze excursie vindt plaats op het Ecopark De Limes in Alphen aan den Rijn en duurt ongeveer 1 uur en 30 minuten per groep. De excursie wordt verzorgd door Karen van ’t Padje. Aanmelden voor de de excursie is mogelijk voor alle scholen uit de gemeente Alphen aan den Rijn. Dit is een gratis project en kan dus extra bovenop het NME-aanbod worden gereserveerd. 

Aanmelden

Aanmelden voor de excursie Schatzoekers kan het gehele jaar door via Karen van 't Padje: kvantpadje@alphenaandenrijn.nl

  • Kantoor- / postadres
  • Stuyvesantlaan 23
  • 2404 XN Alphen aan den Rijn
  • Parkadres
  • Hoorn 65
  • 2404 HG Alphen aan den Rijn